Hoewel de winter nog in volle gang is en we de koudste maanden wellicht nog niet eens gehad hebben, beginnen veel mensen na de jaarwisseling toch al langzaam uit te kijken naar het voorjaar. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Wil jij in het voorjaar optimaal kunnen genieten van je terras? Begin daar dan nu alvast aan en ga nu al op jacht naar mooie tuinmeubels en een leuk accessoire als een buiten vloerkleed. Zo is jouw terras in no time klaar voor het voorjaar!

Koop alvast de juiste spullen

In winterse periodes zijn tuinmeubelen vaak wat goedkoper. Het ideale moment om deze te kopen dus. Ga voor een stijlvol loungeset of een mooie tuintafel met bijpassende stoelen. Hardhout kan goed tegen vocht, dus dat is voor de tuin een prima optie. Het meest duurzaam is echter een tuinset van PVC. Voor het tafelblad is natuursteen of keramiek een uitstekende keuze. Maak je terras af met leuke extra’s als een mooi rond buitenkleed, wat leuke lampjes en een gezellig kacheltje voor buiten. Zodat je op vroege voorjaarsavonden ook al lekker buiten kunt zitten

Afdekken?

Als je een pergola hebt zijn er verschillende mogelijkheden om je terras af te dekken. Je kunt de pergola laten begroeien met planten. Dat is erg mooi, maar duurt wel ontzettend lang en je bent daarmee alleen beschermd tegen de zon en niet tegen de regen. Er bestaan daarom ook waterdichte spandoeken die je over je pergola kunt spannen, zodat je ook in de regen lekker buiten kunt zitten.

Planten

Omring je terras met mooie voorjaarsbloemen in stijlvolle bloembakken zoals de witte margriet of de Anemoon. Zo kun je in het vroege voorjaar al genieten van het prachtige groen. Zorg dat je ook wat planten hebt die later bloeien, zoals hortensia. Zo heb je altijd mooie planten om je heen. Als je een betegeld terras hebt, begin dan alvast met het onkruid tussen de voegen uithalen. Misschien kunnen je tegels ook best even een poetsbeurt of een hogedrukspuit gebruiken. Als dat allemaal gebeurd is kun je bij de eerste zonnestraaltjes al direct genieten van je terras.