Het is zo lekker om in je eigen tuin te kunnen zitten en daar even helemaal tot rust te komen. De zomer is daar het ideale moment voor. Een mooi nieuw tuinset kiezen kan best een opgave zijn. Het tuinsets aanbod is immers ontzettend groot. Dit zijn de dingen waar je aan moet denken als jij jouw nieuwe tuinset aan gaat schaffen.

De mate van comfort

Je wil natuurlijk dat jouw tuinset comfortabel is. Je wil dat de tafel niet te hoog en niet te laag is en dat de stoelen of banken lekker zitten. Het is daarom een goed idee om naar een fysieke winkel te gaan om daar de tuinsets even zelf uit te proberen. Zo weet je zeker dat je na aanschaf niet voor teleurstellingen komt te staan.

Moet ik mijn tuinset onderhouden?

De mate van onderhoud die jouw tuinmeubel nodig heeft, is volledig afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is. Ga bij jezelf kritisch na of je zin hebt om aan onderhoud te doen of dat je toch liever voor gemak gaat. Hout is prachtig. Hout kan een rustieke en soms haast sprookjesachtige sfeer uitstralen, maar hout moet wel onderhouden worden en kan ook niet altijd buiten blijven staan onder slechte weersomstandigheden.
Als je honderd procent voor gemak wilt gaan is kunststof de beste optie. Kunststof is bestand tegen bijna alle weersomstandigheden en qua onderhoud is het heel simpel: in principe niks, tenzij ze vies zijn, dan even met een nat doekje afnemen.

Past mijn tuinset bij mij?

Ten slotte moet je jezelf de vraag stellen welke sfeer jouw tuin heeft en welk tuinset daar het best bij past. Het is raar om in een rustieke Engelse tuin ineens een heel groot decadent lounge-set neer te zetten. Ook hier speelt materiaal een belangrijke rol. Voor die rustieke sfeer kun je inderdaad het best voor hout kiezen. Kunststof of metaal ziet er vaak wat industrieel uit. Wil je liever niet zo’n industriële look, maar heb je ook geen zin in onderhoud? Tegenwoordig bootst kunststof ook heel veel andere materialen na.