De Big Green Egg zie je steeds vaker voorbij komen. De barbecue biedt veel mogelijkheden voor het bereiden van eten. Voor het kopen van de barbecue maken veel mensen gebruik van een Big Green Egg BBQ aanbieding. Waarom zou je immers altijd de hoofdprijs betalen?

Om te kijken of de Big Green Egg iets voor jou is of hoe je hem kunt gebruiken als je hem al gekocht hebt, wordt in dit artikel ingegaan op het systeem de werking van de Big Green Egg. Zo weet je hoe je er de lekkerste dingen mee kunt maken.  

Het Kamado systeem

Het eivormige gesloten systeem van de barbecue wordt ook wel Kamado genoemd. Dat is het type barbecue. Ze zijn gemaakt van keramiek en houden de warmte goed vast. Omdat het een nagenoeg gesloten systeem is wordt het makkelijker gemaakt om de temperatuur te reguleren. Zo kun je je vlees, of andere gerechten, op de juiste temperatuur bereiden. Met een ventilatieluik en klep pas je onder andere de temperatuur aan. Ideaal om mee te koken dus. Er zijn verschillende soorten barbecues, voor een geschikte barbecue met een voordelige prijs kun je kijken bij bbq-aanbieding.nl.

De barbecue in gebruik

Vul de barbecue met houtskool, leg er wat aanmaakblokjes op en steek het aan. Om lucht goed te kunnen ventileren moet je de onderste schuif open zetten. Wel moet het gaasje dicht zijn. Als het vuur van de aanmaakblokjes is gedoofd, sluit je de deksel van de barbecue. Je kunt nu de temperatuur zien op de thermometer, die kun je reguleren met behulp van de ventilatieklep en het schuifje. Een ideale temperatuur voor een barbecue is tussen de 150 en 250 graden. Dus regel de juiste temperatuur met de schuifjes en je kunt beginnen met barbecueën!